שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שמרים פרג !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
וואו איזה ריח מעלף יצאה פצצה ... זוכרים את השמרים עם השוקולד ? זה אותו בצק מדהים ...עוגת פרג מושלמת ... מתכון / Sara makmal

מצרכים

מרכיבים

הבצק :

1 . ק״ג קמח מנופה

2 . 2 כפות שמרים יבשים

3 . 3/4 כןוס שמן

4 . 50 גרם חמאה / נטורינה

5 . 1/2 כוס סוכר

6 . 2 סוכר וניל

7 . 2 ביצים

8 . קורט מלח

9 . 2 עד  2 וחצי כוסות מים.

מלית פרג :

1 . 200 גרם פרג

2 . 1 כוס חלב

3 . 50 גרם חמאה

4 . גרידת לימון

5 .1 כוס אגוזים קצוצים

6 . 1/2 כוס סוכר

7 . 2 כפות דבש

אופן ההכנה

הכנת המלית :
מרתיחים את החלב עם הסוכר והדבש מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש קטנה מערבבים עד לקבלת מרקם משחה ( לא סמיך )מסירים מהאש מוסיפים חמאה וגרידת לימון אגוזים ומקררים .
הכנת הבצק :
1 . מניחים במערבל את כל המרכיבים מלבד המלח , מערבלים כ 7-8 דקות מוסיפים את המלח ומערבלים כ2 דקות נוספות לקבלת בצק נעים וגמיש , מניחים בקערה משומנת משמנים מעל הבצק ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח בין שעה לשעתיים .
2 . מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח מחלקים ל 4 חלקים.
3 . מרדדים את הבצק למלבן דק מורחים מלית פרג חוצים את הבצק לפסים של 2 ס״מ בערך
כל פס מגלגלים וחוצים לגליל ( כמו שושנים )
בתבנית אפיה מניחים נייר אפיה מניחים גלילים בשורה ובצדדים מניחים כמו צורה של פרח כמו בתמונה , ניתן ליצור כל צורה שאוהבים , מניחים לתפיחה של עוד כ 20 דקות מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 30 דקות או עד שהעוגה מוכנה.
מרתיחים סוכר ומים ומורחים על העוגה כאשר היא חמה
את שאר חלקי הבצק ניתן לעצב ולמלא איך שאוהבים .
בהצלחה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.