שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ריבת תפוז סיני ???

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
העץ שלנו מניב המון פרי, נזכרתי באמא שהיתה מכינה ריבה, קטפתי את התפוזים הקטנטנים , ריח הדרים נפלא יצא מהם , הכנתי ריבה בניחוח מדהים של הדרים והטעם ממש נפלא .

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון / Sara makmal
מצרכים למתכון :
1 . קילו וחצי תפוז סיני (בערך קצת יותר)
2 . 2 כוסות מים
3 . 11/2 סוכר ( אני שמתי , כוס חד פעמי שתיה חמה) מי שאוהב יותר מתוק יכול להוסיף יותר.
(אני שמתי סוכר קנים)
4 . 1 לימון
5 . 1 כפית תמצית וניל
6 . תפוז סחוט והקליפה מגורדת
7 . 1 כפית שטוחה קינמון , לא חייב
מעט ציפורן , לא חייב.

אופן ההכנה

1 . שוטפים היטב את התפוזים,מחוררים טיפה בעזרת מזלג,
2 . מניחים בסיר, ממלאים במים ומבשלים כ 2 דקות אחרי הרתיחה שוטפים ומחליפים את המים חוזרים על הפעולה 3 פעמים כדי שהמרירות של הקליפה תרד. מניחים במסננת שירדו הנוזלים,
3 . שמים בסיר את הסוכר,מים,מיץ וגרידת תפוז, תמצית וניל ומעט ציפורן (לא חובה) ומביאים לרתיחה, מוסיפים את התפוזים ומבשלים על להבה בינונית שעה עד שעה וחצי, לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ מלימון אחד וקינמון (לא חובה טעים גם בלי).
ממתינים עד שיתקרר ומאחסנים בצנצנת .
יצא טעים מאוד בטעם מעורב של פעם, ריבה מיוחדת בטעם נפלא .
בהצלחה ובתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.