שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קראנץ׳ נוטלה וחלבה !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
רולדת שמרים קראנץ׳ נוטלה וחלבה , רולדה מדהימה ומושחתת.... מתכון / מיקי שמו

מצרכים

לבצק :

1 . 5 וחצי כוסות קמח

2 . 3/4 כוס סוכר

3 .1 כף שמרים יבשים או 1/2 שקית שמרים טריים

4 . 3/4 שקית משפר אפייה

5 . 3 ביצים גדולות

6 . 3/4 כוס מים פושרים

7 . 1 כפית תמצית וניל

8 . קליפת לימון מגורדת מ  1/3 לימון

9 . 175 גרם חמאה קרה

10 . 1/2 כפית מלח

למלית :

1 . 750 גרם נוטלה

2 . 150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק ( במעבדמזון)

3 . 150 גרם אגוזי מלך קצוצים

סירופ (לא חובה)

1/2 כוס מעם

3/4 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
מכינים את הבצק:
מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.
בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) – המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.