שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות דגים ????

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
קציצות דגים משגעות ברוטב נפלא מעדן אמיתי , הכינו את החלות ותתענגו , ממש עונג שבת ...

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון ומצרכים / Sara makmal
לקציצות
1 . 1 ק״ג דג לבן טחון (1/2 קילו מוסר, 1/2 קילו דניס או בורי )
2 .1 בצל קצוץ
3 . 3-4 שיני שום כתוש
4 . 1/2 צרור כוסברה קצוצה קטן
5 . מלח ופלפל שחור לפי הטעם
6 . 1/2 כפית כמון
7 . 3 כפות פירורי לחם
2 כפות שמן
ניתן לטחון במג׳ימיקס הכל ביחד.
לרוטב :
1 . 1/2 כפית כורכום
2 . 6-8 שיני שום פרוס דק
3 .צרור כוסברה קצוצה
4 . 1 פלפל אדום פרוס לרצועות
5 . 4 עגבניות בשלות חלוטות קלופות וקצוצות קטן
6 . 1/2 קופסת עגבניות מרוסקות
7 . כף כמון
8 . כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן (טעם נפלא )
9 . כף אבקת מרק עוף / לא חובה
10 . 1 פלפל ירוק חריף / אפשר רק חצי לא חובה
11 . 2 כוסות מים
12 . 1/4 כוס שמן
13 . 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה

הכנת הקציצות :
1 . מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות מערבבים היטב לקבלת מסה אחידה
יוצרים קציצות עגולות ויפות ( כמו פינג פונג ) ומכניסים למקרר ל1/2 שעה, לספיגת טעמים והתייצבות.
מכינים את הרוטב :
1 .בסיר רחב שמים שמן ומטגנים מעט את השום מוסיפים את הכמון והכורכום לפתיחת טעמים, מוסיפים רצועות פלפל אדום וממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב מידי פעם,
2 . מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורוטב העגבניות , הכוסברה הקצוצה, המים ושאר התבלינים ומבשלים כ 15 דקות (שהרוטב יסמיך לא לגמרי )
3 . שמים את הקציצות וממשיכים לבשל לקראת סוף הבישול מוסיפים את הלימון , מבשלים כ 20!דקות או עד שהקציצות מוכנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.