שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קובה סלק מנצח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אפשר לאמר שזה אחד המאכלים הכי פופולריים במטבח הישראלי, כמעט כולם אוהבים קובה סלק , קובה טובה כזו שהבצק שלה דק ומלאה בבשר שמתבשלת בתוך מרק, שהוא לא פחות טוב מהקובה עצמה . מתכון לקובה סלק .

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

1 . 2 וחצי כוסות סולת
2 . כוס מים (חד פעמי שתיה חמה)
3 .1 כפית מלח.
למילוי:
1 . 1/2 קילו בשר בקר טחון
2 . 1 בצל קצוץ קטן
3 . חופן עלי סלרי קצוצים
4 . פלפל שחור לפי הטעם
5 . 1 כף פפריקה מתוקה / אפשר להוסיף גם חריפה
6 . מיץ מלימון 1
7 . 3 כוסות מים / ציר בקר.
8 . 1 כף סוכר
9 . 4 -5 סלק ( לבחור אותם יותר שטוחים ולא נפוחים).
10 . 2 -3 גבעולי סלרי / מוסיף טעם במרק

אופן ההכנה

1 . מנקים את הסלק טוב טוב ממש מגרדים את הליכלוך מהקליפה
2 . מבשלים את הסלק שלם אחרי ניקוי טוב , טוב
3 . מקררים ומקלפים את הקליפה שנותרה
4 . פורסת את הסלק ומניחה בצד עם הנוזלים ( הנקיים כמובן)
5 . סלק אחד מגרדים בפומפייה לצבע וסמיכות המרק
6 . מטגנים בצל מוסיפים את התבלינים וגבעולי הסלרי
7 . מוסיפים את המים/ ציר בקר
8 . מוסיפים את הסלק ומבשלים על להבה בינונית כ – 10 דקות לפני הוספת הקובה
הקובה :
1 . בקערה שמים את הסולת מוסיפים את המלח והמים אם יש צורך מוסיפים עוד מים לעיסה דלילה מפני שהסולת סופג מים , ושמים בצד בצד ל 10 דקות ,לבצק רך ונעים לעבודה
המילוי :
1 . שמים בקערה , הבשר,הבצל, הסלרי ושאר המרכיבים ללוש היטב וליצור קציצות
2 . עם ידיים רטובות לוקחים פיסות מן הבצק יוצרים כדורים כמו פינג פונג משטחים אותם בתוך כף היד מכניסים את הבשר וסוגרים לכדורים יפים ועגולים מניחים בצד למנוחה כ5-8 דקות ,
3 . למרק רותח מכניסים את הקובה בזהירות בזה אחרי זה. הם ישקעו ואחר יעלו ויצופו בזמן הבישול. חשוב לדעת: לא מעמיסים, לא מערבבים, רק מטלטלים מעט את הסיר כדי לפזר אותן שלא ידבקו אחת בשניה מבשלים על אש בינונית ( לאחר רתיחה) כחצי שעה.
4 . יוצא טעים מאוד
בהצלחה ובתיאבון .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.