שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קובה מתפוחי אדמה ??

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
קובה פטטה מהמטבח העיראקי ..... קציצות מטוגנות מתפוחי אדמה במילוי חזה עוף או בשר טחון. מומלץ מאוד להכין כמות כפולה כי זו הקובה הטעימה ביותר!!! אצלי היא נחטפת מהמחבת,לא תסיימו להכין כבר לא ישאר כלום ....

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון / Sara makmal
מעטפת תפוחי האדמה:
1 . 5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני (מומלץ תפוחי אדמה אדומים), קלופים וחתוכים
2 . 1כפית מלח
3 . 3-4 כפות קמח
למילוי :
1 . 3-4 כפות שמן
2 . 2 בצלים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות
3 . 1/2 ק”ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנות /
או 1/2 קילו בשר טחון.
4 . מלח ופלפל שחור
5 . 1/3 כפית בהרט / למי שאוהב
6 . חבילת כוסברה קצוצה
7 . חופן צימוקים / לא חובה
8 . חופן צנוברים קלויים/ לא חובה
9 . 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
לציפוי ולטיגון:
1 . 1/2 כוס קמח
2 . 2 ביצים, טרופות
3 . שמן, לטיגון

אופן ההכנה

תפוחי האדמה :
1 . מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
2 . מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה בעודם חמים ,
3 . מוסיפים מלח לפי הטעם ונותנים לפירה להתקרר מעט,
4 . מוסיפים את 1/2 כוס הקמח מערבבים שוב היטב עד שאין גושים.
למילוי :
1 . בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים את שמן הזית /קנולה
2 . מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצלים מזהיבים יפה.
3 .מוסיפים את חזה העוף והתבלינים מלח, פלפל, בהרט למי שאוהב ומטגנים מעל להבה בינות תוך כדי ערבוב עד שחזה העוף מבושל אך לא יבש וכמעט ולא נשארו נוזלים בסיר.
4 ,מוסיפים את הכוסברה הקצוצה,צימוקים למי שמעוניין
צנוברים למי שמעוניין ונותנים לתערובת להתקרר
כל זה ניתן לעשות גם עם בשר טחון ולפי הדימיון)
ליצירת הקובה :
1 . בעזרת ידיים רטובות, לוקחים כדור מהפירה.
משטחים אותו כמו בצק לקובה, שמים במרכז כפית נדיבה מתערובת המילוי וסוגרים סביבה את הפירה.
מעצבים לצורה עגולה ושטוחה מעט.
מצפים ומטגנים :
1 . מחממים שמן לטיגון במחבת
טובלים את כדורי הפירה הממולאים בקמח / יש מי 2 .שטובל בפירורי לחם במקום קמח / לבחירה
מניחים על מגש,
3 . טובלים את הקובות בביצים הטרופות ומניחים בשמן
מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהציפוי מזהיב ומוציאים לנייר סופג לספיגת השמן.
כאשר הקובות האלו יוצאות מהשמן מאוד קשה לסרב להן…..
בתיאבון .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.