שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קובה – טומייה ?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
קובה מבושלת במרק עם עגבניות שום נענע ולימון מאכל עיראקי אותנטי טעים ברמות , אחד מתבשילי הקובה הטעימים שיש, מי שמכיר יודע ומי שלא מכיר חייב לטעום , טעים ברמות ... אני מבשלת את המרק עם בשר של כבש טעים אש , מכיוון שלא כולם אוהבים בשר כבש רשמתי מתכון בלי בשר . מתכון / Sara mammal

מצרכים

מרכיבים למרק :

1 . 2 ראשי שום ( אם יש טרי יותר טעים ) קלופים ופרוסים לטבעות

2 . 3 עגבניות קלופות מרוסקות

3 . צרור יפה של  נענע רק העלים קצוצים

4 . 3-4 כוסות ציר בקר

5 . מלח , פלפל לפי הטעם

6 . מיץ מחצי לימון

7 . 2 כפות סוכר / למי שאוהב חמוץ מתוק

8 . 2-3 כפות שמן זית .

למילוי הקובה :

1 . 300 גרם בשר טחון / עוף

2 . 1 בצל קטן קצוץ

3 . חופן עלי סלרי קצוצים קטן

4 . מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ללוש הכל לעיסה להניח בצד.

למעטפת הקובה :

1 . 2 כוסות סולת

2 . 1/2 כפית מלח

3 . מים בערך כוס וחצי

אופן ההכנה

הכנת הקובה. :
המעטפת :
בקערה שמים את הסולת ומוסיפים מים ככוס וחצי מים שהסולת תהיה דלילה מעט אם חסר אפשר להוסיף או מים או סולת ומניחים בצד לספיגת הנוזלים ויהיה בצק רך ונעים
הרכבת הקובות :
בידיים רטובות מכינים כדורים קטנים מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד שמים כפית גדושה מתערובת הבשר באמצע סוגרים את הקצוות סביב ומגלגלים בעדינות לכדור חלק מניחים על מגש רטוב מעט שלא ידבקו מניחים בצד.
הכנת המרק :
בסיר רחב שמים שמן מוסיפים את השום והעגבניות לטיגון קל מערבבים עם כף מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הלימון והסוכר ומבשלים כ 20 דקות .
מוסיפים את הקובות אחת אחת לא מערבבים מנענעים את הסיר כדי שלא ידבקו מבשלים כ 20-25 דקות נוספות לקראת הסוף מוסיפים לימון וסוכר.
מי שמיש תמש בא . מרק עוף יכול לשים במקום מלח .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.