שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קובה דלעת !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
ואוו איזה טעים, חם חם מי אוהב ? תבשיל נוסטלגי שמזכיר ילדות לכל מי שמכיר וממש מתלהב לאכול , האמת שזה באמת מאוד טעים .

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון / Sara makmal
קובה דלעת ☝️
מצרכים :
למרק :
1 . 1 קג” דלעת חתוכה לקוביות
2 . 1 בצל קצוץ
3 . מעט עלי סלרי
4 . מלח פלפל שחור לפי הטעם
5 . 2 כפות סוכר /למי שאוהב חמוץ מתוק
6 . מיץ מלימון אחד
7 . קופסה עגבניות מרוסקות
8 . פפריקה אדומה
9 . כ 4 כוסות מים / אם יש צורך מוסיפים
10 . אפשר להוסיף א.מרק עוף מוסיף טעם.
למילוי הקובות :
1 . 300 גרם בשר טחון / עוף
2 . 1 בצל קטן קצוץ
3 . חופן עלי סלרי קצוצים קטן
4 . מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ללוש הכל לעיסה.
למעטפת הקובה :
1 . 2 כוסות סולת
2 . 1/2 כפית מלח
3 . מים בערך כוס וחצי

אופן ההכנה

הכנת המרק :
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הדלעת עלי הסלרי ואת רסק העגבניות, מלח ובפלפל שחור ושאר התבלינים ממשיכים לטגן מעט מוסיפים מים מיץ לימון וסוכר. מערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך כ־20 דקות או עד שהדלעת מתחילה להתרכך.
המעטפת :
בקערה שמים את הסולת ומוסיפים מים ככוס וחצי מים שהסולת תהיה דלילה מעט אם חסר אפשר להוסיף או מים או סולת ומניחים בצד לספיגת הנוזלים ויהיה בצק ונעים .
הרכבת הקובות :
בידיים רטובות מכינים כדורים קטנים מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד שמים כפית גדושה מתערובת הבשר באמצע סוגרים את הקצוות סביב ומגלגלים בעדינות לכדור חלק מניחים על מגש רטוב מעט שלא ידבקו.
מבשלים את הקובות :
שמים בזהירות את כדורי הקובה בתוך סיר המרק כשהוא רותח , מוסיפים עוד קובות עד שנגמר, מנענעים את הסיר כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מבשלים על אש קטנה במשך כ־20 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.