שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

צ׳יבורקי מהמטבח הגיאורגי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מאפה גיאורגי , בשר, תפוחי אדמה , טעים מאוד ונחטף ישר מהמחבת, הגיאורגים מכינים מאפים נפלאים ...מומלץ בחום.

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

כמות : 25-30 יחידות
לבצק :
1 . 1 ק״ג קמח
2 . 1 כף מלח
3 . 1/2 כף סוכר
4 . 2-3 כפות וודקה
5 . 3 ביצים
6 . 3-4 כוסות מים ( כוס חד פעמי לשתיה קרה )
7 . 1 כף שמן
למילוי בשר :
1 . מעט שמן לטיגון
2 . 700 גרם בשר טחון עם מעט שומן כמו צלעות
3 . 4 בצלים קצוצים
4 . מלח ופלפל לפי הטעם
5 . פלפל ירוק חריף לפי הטעם
מילוי תפוחי אדמה :
1 . 4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
2 . 3 בצלים קצוצים
3 . 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
4 . פלפל שחור ומלח לפי הטעם .
5 . 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מילוי תפוחי אדמה :
1 במחבת עם מעט שמן לטגן את הבצל להוסיף מלח ופילפל לצקת על פירה תפוחי אדמה שהכנו להוסיף 2 כפות שמן זית לערבב היטב לעיסה ללא גושים .
הכנת הבצק :
לשים יחד את חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
אפשר במיקסר ואפשר בידיים מניחים לשעה מנוחה.
׳בינתיים מכינים את מילוי הבשר :
במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבשר עד שמחליף את צבעו אך נותר עסיסי. מוסיפים את הבצל החי הקצוץ והפלפל הירוק ומתבלים במלח ופלפל.

  1. קורצים 25-30 כדורים מהבצק, מותחים אותם לכדורים חלקים ויפים ומניחים למנוחה נוספת של 20 דקות.
    4.ממלאים:
    פותחים בעזרת מערוך כדור לפיתה דקה ושטוחה, ממלאים חצי ממנה בתערובת הבשר והבצל, סוגרים את החצי מעל, מהדקים עם האצבעות וחותכים את השוליים בעזרת גלגלת משוננת או סכין חדה. ממשיכים כך עם שאר הבצק והמילוי.
    5.הטיגון: מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב שחום ומרקם פריך.
    עם מעט שינויים ותוספות שלי .
    מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, תודה על מתכון נפלא !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.