שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פשטידת ירקות!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
פשטידת ירקות מלאה בבריאות , טעימה משביעה וכתוספת ליד כל דבר .

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

פשטידת ירקות / Sara makmal
ניתן לשדרג את הפשטידה להוסיף איזה ירק שאתם רוצים
אני הכנתי כך:
חומרים :
1 . 1 בצל קצוץ
2 . 2-3 שיני שום
3 . 2 תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים
4 . 2-3 קישואים מגורדים וסחוטים
5 . 1 אדומה חתוכה לקוביות
6 . 1 גמבה ירוקה חתוכה לקויות
7 . חופן פטרוזיליה קצוצה
8 . 1/2-1/4 קופסת תירס מסונן /לא חובה
9 . 4 -5 ביצים
10 . 3/4 כוס קמח
11 . 2-3 כפות שמן זית.
12 . מלח, פלפל שחור לפי הטעם, (מי שאוהב אפשר להוסיףכף א. מרק עוף במקום מלח).

אופן ההכנה

1 . מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את השום והפלפלים ( מטגנים מעט כדי שלא ירגיש חי בתוך הפשטידה ניתן לשים הכל בלי לטגן פחות טעים ).
2 . שמים בקערה את הבצל , שום, פלפלים,קישואים,תפוחי אדמה , תירס פטרוזיליה (אפשר לשדרג ולהוסיף כל ירק שרוצים)
3 . מוסיפים ביצים טרופות קמח ותבלינים , מערבבים הכל היטב,
4 . משמנים היטב סיר ויוצקים את הבלילה לסיר, מטגנים כ10 דקות על אש נמוכה ( לא לשרוף את התחתית) ומעבירים לתנור שחומם ל170 מעלות ואופים עד להשחמה.
5 . מוציאים להתקררות , מעבירים סכין מסביב לשחרור מהדפנות והופכים את הפשטידה לצלחת הגשה להתייצבות מוחלטת .הפשטידה רוטטת מעט לא לפרוס עד שמתייצבות .
6 . טיפ כדי שהפשטידה לא תידבק,
לוקחים 50 גרם חמאה / מרגרינה ממיסים במיקרו, מוסיפים כף קמח מערבבים היטב ומורחים את כל הסיר עם מברשת במקום לשמן, וכאשר הפשטידה מתקררת היא משתחררת ביתר קלות.
בהצלחה ובתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.