שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוף צלוי בתנור !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוף צלוי קריספי עם פוטטוס ופלפלים , במרינדה נהדרת , ארוחת צהריים נפלאה ...אוהבים ? מתכון / Sara mammal

מצרכים

1 . ירכי עוף לפי הצורך נקיים ושטופים

2 . 2 בצלים סגולים פרוסים לחצאי טבעות

3 . 4-5 שיני שום קצוצים

4 . 2 פלפלים חריפים שלמים / לא חובה

5 . 1 ק״ ג תפוחי אדמה קטנים

6 . 1 פלפל ירוק פרוס לרצועות

לרוטב :

1 . 1/4 כוס שמן זית

2 . 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק

3 . מלח פלפל לפי הטעם

4 . 1/2 כף פפריקה מתוקה / חריפה

5 . 1 כף סילאן

6 . מעט צ׳ילי חריף גרוס / לא חובה .

7 . 1 כף סויה

אופן ההכנה

הרוטב :
1 . בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב מערבבים היטב
מניחים בצד ,
2 . את תפוחי האדמה שוטפים ומכניסים למיקרוגל ל8-10 דקות , ( כך הם מתרכחים מהר יותר ),כאשר תפוחי האדמה יצאו מהמיקרוגל חוצים אותם לרבעים
3 . . מניחים את הבצל והשום בתבנית אפיה מעל שמים את העוף מפזרים את תפוחי האדמה
יוצקים את הרוטב. מעל ומעסים במידת האפשר עם כף או עם הידיים , מכסים ומכניסים למקרר ל 1/2 שעה לספיגת טעמים
4 . מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים כשעה עד שעה וחצי או עד שנראה מוכן,
( אם משחים מהר מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות )
מידי פעם אפשר לצקת מהרוטב שבתבנית מלמעלה בעזרת כף,
לקראת סוף האפיה מוסיפים את הפלפלים לא להרבה זמן שלא ישרפו .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.