שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוף עם תפודים וברוקולי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
ארוחת צהריים משגעת , הכל אפוי וטעים עם רוטב מדהים ...

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

1 . ירכי עוף לפי הצורך נקיים ושטופים
2 . 2 בצלים סגולים פרוסים
3 . 4-5 שיני שום קצוצים
4 . 1/2 חבילת ברוקולי של סנפרוסט. / 250 גרם ברוקולי טרי
5 . 1 ק״ ג תפוחי אדמה קטנים
לרוטב :
1 . 1/4 כוס שמן זית
2 . 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
3 . מלח פלפל לפי הטעם
4 . 1/2 כף פפריקה מתוקה / חריפה
5 . 1 כף סילאן
6 . מעט צ׳ילי חריף גרוס / לא חובה .
7 . 1 כף סויה

אופן ההכנה

הרוטב :
1 . בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב מערבבים היטב
מניחים בצד ,
2 . קולפים את תפוחי האדמה שוטפים ומכיסים לשקית , מכניסים למיקרוגל ל8-10 דקות , ( כך הם מתרכחים מהר יותר ),
3 . . מניחים את הבצל והשום בתבנית אפיה מעל שמים את העוף מפזרים את תפוחי האדמה
יוצקים את הרוטב. מעל ומעסים במידת האפשר עם כף או עם הידיים , מכסים ומכניסים למקרר ל 1/2 שעה לספיגת טעמים
4 . מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים כשעה עד שעה וחצי או עד שנראה מוכן,
( אם משחים מהר מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות )
מידי פעם אפשר לצקת מהרוטב שבתבנית מלמעלה בעזרת כף,
לקראת סוף האפיה מוסיפים את הברוקולי לא להרבה זמן שלא יתרכך מידי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.