שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שזיפים מדהימה !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
וואו איזה טעם נפלא , מרעננת בטעם של פעם ... מתכון של אהרוני האלוף .

מצרכים

מצרכים :

1 . 8-12 שזיפים גדולים ויפים חצויים לאורכם ומגולענים

2 . 400 גרם (2 כוסות) סוכר

3 . 2 כפות ברנדי

4 . 3 ביצים L (או 4 M)

5 . 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (אם שכחתם להוציא מראשתחממו מעט במיקרו, אין צורך להמיס לגמרי).

6 . 1 גביע שמנת חמוצה

7 . מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

8 . 350 גרם (1 חבילה קטנה) קמח תופח (או 2.5 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפיה, לערבב יחד מראש)

 

אופן ההכנה

הכנה :
1. שמים בקערה את השזיפים החתוכים עם 3 כפות סוכר (מתוך הכמות הכוללת) וברנדי ומשהים כחצי שעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. בקערת מיקסר – מקציפים ביצים ויתרת הסוכר.
4 . מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים להקציף עד שכולה נבלעת בבלילה.
5. מוסיפים שמנת, מיץ וקליפת לימון.
6. מוסיפים קמח (עם אבקת אפיה) לערבול קצר ביותר.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת. הבלילה סמיכה מאוד וזה מצויין, כדי שיהיה מה שיחזיק את
השזיפים שלא ישקעו.
8. עורכים מעל את השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר
9. אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
10. אם נשארו לכם כמה שזיפים – שדכו אותם לגביע יוגורט יחד עם המיץ הניגר מהם, ותזכו לארוחה קלילה ומשמחת במיוחד.
11. להגשה – מחלצים את העוגה מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה חגחגית (כיאה וכנאה לעוגה מכובדת שכזו), ומפזרים מעט אבקת סוכר. זהו, האגדה אצלכם במטבח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.