שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת שוקולד מהממת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגת שוקולד מדהימה , גבוהה ויפיפה , אין לכם מושג כמה היא טעימה עוגה שוקולדית במלוא מובן המילה , מתכון של ליהי קרויץ האלופה שהכינה פרווה, אני הכנתי חלבי עם עוד קצת שינויים תודה על מתכון נפלא.

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

כוס מידה : חד פעמית לשתיה קרה
העוגה גדולה , תצטרכו להכין אותה בתבנית גדולה,
1 . 1 שוקולד מריר
2 . 3 ורבע כוסות חלב
3 . 6 ביצים
4 . כוס סוכר
5 . 1 וחצי כוסות שוקולית
6 . 3/4 כוס קקאו
7 . 1 כוס שמן
8 . 3 ו3/4 כוסות קמח
9 . 2 אבקת אפיה
10 . 1/2 כפית תמצית רום
11 . מעט מלח
לציפוי :
1 . 1 שמנת מתוקה
2 . 3/4 כוס קקאו
3 . 1/2 כוס סוכר
4 . 100 גרם חמאה
5 . 1 שוקולד מריר 200 גרם
6 . 1/2 כפית תמצית רום .

אופן ההכנה

לחמם תנור ל 160 מעלות
1 . להרתיח את החלב לשים את השוקולד בתוך החלב שימס , לערבב עד שנמס.
2 . בקערה להקציף עם מטרפה ידנית את הביצים והסוכר להוסיף בהדרגה. את השמן , תוך כדי הקצפה,
3 . להוסיף את הקקאו השוקליתמלהמשיך להקציף,
4 . להתחיל לצקת לתוך העיסה לסירוגין מעט מהחלב עם השוקולד שהמסנו ומעט מהקמת תוך כדי עירבוב עד שנגמר, להוסיף רום ומלח ולערבב לבלילה חלקה בלי גושים בכלל.
לצקת לתבנית גדולה משומנת ולאפות כ 35 -40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
מכינים את הציפוי :
1 . לשים בקלחת את כל חומרי הציפוי מלבד החמאה
ולבשל תוך כדי עירבוב עד אשר הכל חלק , לשים את החמאה שתימס בתוך הקרם לערבב היטב לקרם חלק.
2 . להוציא את העוגה מהתנור ועם שיפוד לעשות בה חורים ( פשוט לדקור אותה )
3 . לצקת את הקרם ולצפות .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.