שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת רוגלך !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגה רוגלך מדהימה שכולם אוהבים המתכון מאתר מתנות קטנות תודה .

מצרכים

*כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

1 . חצי קילו קמח

2 . כף שמרים יבשים (10 גר‘)

3 . 1/4 כוס סוכר

4 . שקית סוכר וניל

5 . ביצה+ חלמון

6 . מעט גרידה של לימון

7 . 1/2 כפית מלח

8 . 1/3 כוס שמן

9 . כוס ורבע או יותר מים

למריחה על הבצק

1 . 100 גרנטורינה

מלית שוקולד

1 . 100 גרנטורינה מומסת (מה שנשאר מהחבילה)

2 . 150 . גראבקת סוכר

3 . 2 כפות גדושות קקאו

4 . 1 כף קמח

5 . חלבון (נשאר מהבצק)

6 .כף קינמון

7 . מעט רום

אפשר לשלב 1/4 כוס אגוזים קצוצים מכל סוג

אני שמתי נוטלה

אופן ההכנה

הכנה :
* בכוס מניחים שמרים עם חצי כוס מים וכף מהסוכר , התערובת קצת תופחת
* מנפים את הקמח לקערת המיקסר , מוסיפים את השמרים שבכוס ושאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית
* לשים את הבצק כ- 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד מעט דביק במידת הצורך מוסיפים מים .
* מעבירים לקערה ומתפיחים כחצי שעה
* מורידים את הנפח עוטפים את הקערה בניילון ומכניסים לקירור – לפחות 4 שעות
* מוציאים את הבצק ומרדדים למלבן ארוך ודק
* חותכים את הנטורינה לפרוסות דקות דקות ומניחים במרכז המלבן
* סוגרים מהצדדים ומרדדים על התפר
* מקפלים את המלבן הארוך לריבוע
* מכניסים לקירור  שעה לפחות
* מוציאים ומרדדים שוב למלבן ארוך ומקפלים שוב ל- 3 לקבלת ריבוע.
* מכניסים למקרר לשעה לפחות עדיף לילה
* מערבבים את מרכיבי מלית השוקולד לתערובת אחידה ומכניסים לחצי שעה למקרר
* מחלקים בצק ל- 2
* מרדדים כל חלק למלבן גדול
* מורחים על מחצית המלבן מחצית מתערובת הקקאו
* מקפלים את החצי על השוקולד  ומרדדים שוב ליצירת מלבן גדול ודק ככל האפשר
* חותכים למשולשים קטנים ומגלגלים לרוגלך
* מחממים תנור ל 180 מעלות חצי שעה לפני האפייה.
* מכניסים לאפייה  של כ- 40-50 דקות
* במידה וראיתם במהלך האפייה שהרוגלך זהובים למעלה תכסו את העוגה עם נייר אפייה ותמשיכו באפייה.
* תכינו אותה ,כולם פשוט משתגעים עליה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.