שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת חצילים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגת החצילים הכי טעימה שיש וכל מילה מיותרת ....

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

1 . 2 חצילים גדולים ויפים פרוסים לאורך
2 . 4 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים
למילוי :
3 .2 בצלים קצוצים
4 . 1/2 ק״ג בשר טחון
5 . 3-4 שיני שום קצוץ
6 . קופסת פיטריות שמפיניון פרוסות
7 .מלח פלפל לפי הטעם
8 .מעט צ׳ילי גרוס / לא חובה
לרוטב :
1 . 2 עגבניות מגורדות
2 . כף צ׳ילי מתוק
3 . מלח פלפל לפי הטעם
4 . חצי כף פפריקה מתוקה , אפשר גם חריפה
5 . 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

1 . את פרוסות החצילים מניחים על נייר אפייה מזלפים מעט שמן זית ואופים לריכוך ומעט הזהבה / או לטגן מעט בשמן עמוק,מניחים בצד
2 . תפוחי אדמה כמו החצילים מניחים בצד
המילוי:
מטגנים את הבצל לשקיפות , מוסיפים את השום מוסיפים את הבשר ומטגנים עד אשר משנה את ציבעו,
מוסיפים את הפיטריות והתבלינים ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.
הרוטב :
בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב מערבבים היטב.
הרכבת העוגה:
מניחים את החצילים בתבנית כשחצי מהחציל בחוץ
( כמו בתמונה )מניחים גם בתחתית חצילים, ( מרפדים את כל התבנית בחצילים )
מפזרים חצי מהמילוי על החצילים ומעל מסדרים שכבה של תפוחי אדמה,
מעל מפזרים את המילוי הנותר ומסדרים עוד שכבה של תפוחי אדמה ,
את החצילים שנותרו כלפי חוץ סוגרים פנימה
מעל יוצקים את הרוטב ומכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות ל 15-20 דקות .
בהשראת: אתר Arab Foodies

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.