שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת גבינה יפנית !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
הכנתי אותה כבר כמה פעמים, אי אפשר להתעלם מהיפיפיה המושלמת הזאת. מתאימה ביותר לחג השבועות ! אז אם אתם אוהבים עוגות גבינה אפויות ומעדיפים אותן בגרסה האוורירית ביותר שלהן ולא בגרסה דחוסה בניגוד לעוגה העננית הזאת תנסו את המתכון הבא. העוגה שתצא לכם מהתנור לא תצא לכם מהראש, ואחרי שהיא תיגמר לא תפסיקו לשמוע בקשות מהסובבים שתכינו אותה שוב. כן, היא עד כדי כך טעימה !!!

מצרכים

תבנית עגולה בקוטר 22 סמ:

1 . 1 מכל גבינת שמנת בטעם טבעי (225 גרם

2 . 70 גרם חמאה

3 . 200 מל שמנת חמוצה

4 . 6 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר

5 . 160 גרם סוכר

6 . 70 גרם קמח

7 . 20 גרם קורנפלור

לקישוט:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה

אופן ההכנה.
1 . מחממים תנור ל 150 מעלות,
מרפדים את התבנית בנייר אפייה מכל צידיה, גם בתחתית. רצוי שהנייר יהיה חלק ככל האפשר, כדי שהעוגה תצא חלקה ויפה.
עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום (בזכותו העוגה תישאר בהירה בצדדים).
2 . ממיסים בקערה גדולה במיקרוגל את גבינת השמנת, החמאה והשמנת החמוצה: מפעילים את המיקרו לכמה שניות, מערבבים וממשיכים לחמם עם ערבוב מדי פעם עד שהתערובת אחידה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה, ומצננים.
3 . מפרידים את הביצים וטורפים את החלמונים עם תערובת הגבינה הצוננת.
4 . מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה, ומוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה (אם יש לכם כוח, כדאי לטרוף את החלבונים במטרפה ידנית – כך מתקבלת עוגה אוורירית יותר).
5 . מנפים לתוך תערובת החלמונים והגבינות את הקמח והקורנפלור, ומערבבים לתערובת חלקה.
מקפלים לתוך תערובת החלמונים את קצף החלבונים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
6 . יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים את פני העוגה. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור מלאה במים ואופים כ-55 דקות.
7 . מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים, כאשר דלת התנור פתוחה מעט, למשך 30 דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור, בוזקים מעליה אבקת סוכר ומקשטים בפירות אם רוצים. רצוי להגיש את העוגה חמימה מעט.
בהצלחה,
אופציה: : ניתן לצפות את העוגה בשמנת מתוקה מוקצפת או כל ציפוי אחר שתאהבו
מומלץ מאוד להוסיף גרידת לימון לניטרול הטעם של הביצים
תודה מראש: למתכון מעלף של השפית עמית דונסקי, אוכל טוב מאקו .
מציעה להוסיף גרידת לימון לנטרל את הביצים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.