שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת בראוניז גבינה ושוקולד ?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגת גבינה עשירה על בסיס בראוניז שוקולדי, מדהימה וטעימה ממכרת ... להתענג על העוגה הטעם מדהים .

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מצרכים:
1 . תבנית בקוטר 24 ס״מ .
לתחתית בראוניז:
1 . 200 גרם חמאה
2 . 100 גרם שוקולד מריר
3 . 1 כוס ועוד 2 כפות סוכר
4 . 3 ביצים
5 . 1 כוס קמח תופח
6 . 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
לתערובת הגבינה:
1 . 750 גרם גבינה 5% או 9% שומן / אפשר לשים גבינה יותר שמנה, משמין אך יוצא יותר טעים
2 . 2 גביעי שמנת חמוצה
3 . 3 ביצים
4 . 3/4 כוס סוכר
5 . 1 שקית סוכר וניל
לציפוי :
1 מיכל משמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

אופן ההכנה

תחתית בראוניז:
1 . מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 . ממיסים יחד חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
3 מקציפים ביצים וסוכר יחד כ-7-8 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
4 . מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות.
5 . מנפים פנימה קמח מערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת.
6 . מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך.
אופים כ 25-30 דקות עד שהבראוני מתייצב ומקררים.
תערובת גבינה:
1 . מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה.
יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים.
2 . אופים במשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות.
לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות או עד שתערובת הגבינה יציבה אך מעט רוטטת במרכז.
מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי.
ציפוי:
מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד.
מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה.
המתכון לעוגת גבינה ובראוניז
בהשראת הקונדיטור מיקי שמו עם מעט שינויים שעשיתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.