שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגיות חמאה מדהימות !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגיות חמאה נמסות בפה במילוי שוקולד לבן ,מטריפות, אחת העוגיות הטעימות שאכלנו ...

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון ומצרכים :
1 . 200 גרם חמאה, רכה מאוד
:2 . 60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
3 . כפית תמצית וניל
4 . קורט מלח
5 . 200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
6 . 60 גרם (חצי כוס פחות כף) קורנפלור
לקרם שוקולד לבן-קפה: אני הכנתי בלי נס קפה
1 . 150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
2 . 45 מ”(3 כפות) שמנת מתוקה
3 . כפית וחצי אבקת קפה נמס

אופן ההכנה

1 . למכינים את העוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר כמה דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים וניל ומלח ומערבבים. מוסיפים קמח וקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד. מעבירים לקירור לשעתיים לפחות עד להתייצבות.
2 . בעזרת בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדורים קטנים מאוד בגודל 2 או 2 וחצי ס”מ (הקפידו שכדורי הבצק יהיו קטנים, קחו בחשבון שהעוגיות מכפילות את נפחן באפייה). מסדרים את העוגיות במרווחים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומשטחים קלות כל עוגייה בעזרת מזלג מקומח. מקררים למשך כשעה עד להתייצבות
3 . מחממים תנור ל-160 מעלות.
4 . אופים כל תבנית במשך 15 דקות (או את שתי התבניות יחד במצב טורבו ב-150 מעלות), עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתיתן אך עדיין נשארות בהירות מאוד. מצננים היטב.
5 . מכינים את קרם השוקולד לבן-קפה: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את כל חומרי הקרם ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (אם נותרים מעט גרגירי קפה בקרם זה בסדר). מקררים למשך שעתיים לקבלת קרם סמיך כמו חמאת בוטנים.
6 . ממלאים כל צמד עוגיות בקרם בנדיבות בעזרת שקית זילוף (או בעזרת כפית) ו”מסנדווצ’ים” יחד. מעבירים לקופסה אטומה לקירור והתייצבות (במקרר).
המתכון באדיבות : אוכל טוב – מתכונים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.