שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ספרינג רול !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
דפי אורז ממולאים בירקות מוקפצים, בשר ופיטריות. יצא מדהים , טעים ולא משמין ... דפי אורז ממולאים בבשר וירקות . מתכון / Sara makmal

מצרכים

מרכיבים :

חבילת דפי אורז קטנים , כמות הדפים  לפי הצורך

1 . 200 גרם בשר  טחון

2 . 1 בצל

3 . 2 שיני שיני שום קצוצים

4 . מלח, פלפל

הירקות :

כל אחת יכולה לבחור בירקות שהיא אוהבת.

1 . חופן כוסברה קצוצה

2 . 2 גזר פרוס לגפרורים

3 . 1/3 כרוב קצוץ דק

4 . מעט פיטריות

5 . 1/4 חבנבטים

6 . 2 כפות רוטב סויה

7 . 1 כף שמן סומסום

8 . 1 כפית סוכר חום

9 . 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק/ חריף

 

אופן ההכנה

הכנת הבשר :
לטגן בשמן את הבצל והשום עד הזהבה, להוסיף הבשר, לפורר לפירורים, להוסיף את כל שאר החומרים, לערבב היטב, לכבות ולקרר היטב.
הכנת הירקות :
להקפיץ במחבת את הגזר, לטגן מספר דקות, להוסיף את הכרוב, לטגן מעט, להוסיף את הנבטים ואת שאר הירקות התבלינים, להקפיץ מספר דקות, לכבות את האש לקרר היטב היטב ולערבב עם תערובת הבשר.
הרכבת העלה :
להשרות כל עלה מספר שניות – הזהרו זה קורה מהר. כדאי להשרות 3,4, עלים יחד, להניח את העלים הרטובים על מגבת מטבח לייבוש ומיד למלא כף אחת גדושה של מלית. לגלגל פעם אחת, לסגור בצדדים ושוב לגלגל – כמו בלינצ’ס.
לפני ההגשה מרתיחים סיר עם מים ומעל מניחים את דפי האורז בסיר אידוי כמו קוסקוס,
יש אפשרות לטגן. יוצא כמו סיגר מעולה, ואפשר לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.
מגישים לצד סלט ירקות ישראלי.
מה שחשוב , יוצא טעים מאוד, את הבחירה תעשו לבד .
בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.