שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סמבוסק ללא שמרים ‼️

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
לסמבוסק שורשים עמוקים בהרבה עדות בעולם, בכל עדה מכינים קצת אחרת, הצורה והמילוי משתנים בעיקרון זהו מאפה נפלא ממולא, אני התחברתי לסמבוסק העיראקי לבצק הפשוט שממולא בחומוס ובצל מטוגן, מטוגן או אפוי, הבצק קריספי והמילוי טעים מאוד ממש עושה שמח בפה.

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון / Sara mammal
מרכיבים :
1 . כ- 300 גרם גרגירי חומוס
2 . 4 בצלים בינוניים קצוצים
3 . 1 כף כמון
4 . מלח כ- כפית או לפי טעם
5 . פלפל שחור לפי טעם
6 .1/2 כפית פלפל אדום חריף גרוס /לא חובה
7 . 1 כפית פפריקה מתוקה
מרכיבים לבצק :
1 . 1/2 קילו קמח מנופה
2 . 1/2 כוס שמן
3 . 1/2 כפית מלח
4 . 1 כוס מים , מהמים שבושל החומוס.

אופן ההכנה

  1. בוררים ומנקים את גרגירי החומוס היבשים מניחים את החומוס בקערה מכסים במים ומשרים לילה
  2. לפני הבישול שוטפים את החומוס היטב מעבירים לסיר ומכסים אותו במים.
  3. מבשלים שעה עד שעה וחצי על להבה גבוהה מדי פעם מסירים את הקצף שעולה מבישול החומוס , אם חסר מים להוסיף מים רותחים, לקראת סוף הבישול מוסיפים כפית מלח ,בודקים שהחומוס התרכך ומסירים מהאש מסננים ושומרים את הנוזלים לבצק.
    4 . מועכים את החומוס בעזרת גס לא למחית (שירגישו את החומוס בזמן האוכל ) ומניחים בצד.
    5 . מטגנים את הבצל במחבת רחבה לשקיפות מוסיפים את הכמון לפתיחת טעמים, מוסיפים את שאר התבלינים מבשלים כמה דקות ויוצקים על החומוס.
    6 . מערבבים היטב ומניחים בצד את המילוי.

    מכינים את הבצק :
    1 . בקערה מניחים את הקמח, השמן, המלח , מתחילים ללוש עם הידיים (אפשר במערבל) מוסיפים את המים בהדרגה ( מי החומוס) אם מרגישים שחסר מים אפשר להוסיף עוד קצת (אם חסר קמח גם אפשר להוסיף )לשים כ7 – 8 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק, מניחים את הבצק למנוחה כ 1/2 שעה.
    2 . מחלקים את הבצק ל שתיים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק דק מאוד , קורצים עיגולים בעזרת כוס מניחים באמצע כף גדושה מהמילוי ומקפלים ( כמו בורקס) סוגרים היטב שלא יפתח בטיגון ( או באפיה
    הגודל נתון לשיקולכם )
    3 . מחממים במחבת שמן ומטגנים להזהבה משני הצדדים מוציאים לנייר סופג .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.