שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
קינוח אורז בחלב מהמטבח התורכי מעדן שמעלה ניחוחות של בית אמא

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון / Sara makmal
1 . 1 כוס אורז עגול
2 . 1 ליטר חלב
3 . 1 שמנת מתוקה (250 גרם)
4 . 1/3 כוס סוכר
5 . כפית מי ורדים או מי זהר/ לא חובה
6 . קינמון לפזר אחרי שמוכן
7 . חופן פיסטוק קלוף קלוי גרוס גס /אגוזים , שקדים (מה שאוהבים.

אופן ההכנה

יש 2 דרכים להכין וארשום גם את המתכון השני למטה הדרך השניה יותר קלה ‼️‼️
1 . גורסים את האורז במעבד מזון לא גרוס לגמרי , מעבירים לסיר , יוצקים את החלב והשמנת מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי עירבוב עד לרתיחה,מנמיכים את האש ( הכי נמוך),
2 . ממשיכים לבשל עד שהחלב מסמיך תוך כדי עירבוב, 3 . מבשלים כ 30 -40 דקות,בינתיים האורז מתבשל אם האורז עדיין קשה והתערובת סמיכה אפשר להוסיף מים חמים ולהמשיך לערבב.כאשר התערובת סמיכה והאורז מבושל שמים מי ורדים ( לא צריך להיות רך מידי) 4 . מסירים מהאש, יוצקים לצלוחיות מחכים שיתקרר מכסים במכסה או ניילון נצמד .
5 . לפני ההגשה מקשטים בקינמון ו…. כל אחד לפי טעמו.
(ומעל שימו מה שאתם אוהבים)
ישנה עוד דרך יותר פשוטה להכין את הסוטלץ׳ :
החומרים אותם חומרים
1 . מבשלים את את האורז עם שתיים וחצי כוסות מים ( כמו שמבשלים אורז )
כאשר המים נספגים והאורז כמעט מבושל ( לא לחכות שכל המים יספגו והאורז יתייבש , האורז צריך להשאר רטוב ) יוצקים את החלב השמנת הסוכר ומבשלים עד אשר התערובת מסמיכה לפי איך שאתם רוצים )וכל השאר כמו בחלק הראשון .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.