שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק אפונה !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מרק אפונה יבשה עם חופן אפונה קטנה קפואה אין כמו קיטניות בריא מאוד מלא ויטמינים ,המרק טעים מאוד מתאים מאוד לימים קרים מחמם את הלב והנשמה....

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון / Sara mammal
מצרכים :
300 גרם אפונה יבשה / הכמות לפי הצורך
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוץ
1/2 כוס אפונה קטנה קפואה
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
מלח , פלפל לפי. הטעם
1/2 כף כמון
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה

1 . בסיר מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את השום , כמון ופלפל שחור מטגנים לפתיחת טעמים , מערבבים .
2 . את האפונה בוררים ושוטפים היטב , מוסיפים לסיר מכסים במים
ומבשלים כ 40 דקות ( הבישול קצר יותר ככל שהאפונה טרייה יותר ) או עד אשר האפונה רכה ( לא צריכה להיות רכה מידי )
3 . את האפונה הקפואה מבשלים מעט בסיר קטן ושומרים בצד .
4 . לקראת סוף הבישול מוסיפים אבקת מרק עוף ( לא לפני אחרת הכל נעשה סמיך והאפונה נדבקת לסיר )
מלח .
5 . כאשר המרק מוכן בעזרת מוט בלנדר טוחנים את האפונה לא למחית , מוסיפים את את האפונה שהרתחנו מבשלים עוד כ 5 דקות .
הסמיכות של המרק לפי דעת המכין, אפשר להוסיף מים אם נראה שחסר , לשים לב לתיקון טעמים במידת הצורך .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.