שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מעמול במילוי אגוזי מלך

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגיות מעמול במילוי אגוזי מלך הן עוגיות במרקם פריך מיוחד בזכות סולת שיש בבצק. העוגיות מקבלות קראנצ’יות מיוחדת ויחד עם המלית הן טעימות בטירוף ונטרפות כמו גרעינים.

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

לבצק:
1 . 4 כוסות קמח
2 . 2 כוסות סולת
3 . 200 גרם חמאה מומסת /אפשר מחמאה למי שרוצה פרווה(200 גרם).
4 . 1/2 כוס שמן קנולה
5 . אבקת אפייה
6 . חצי כוס סוכר
7 . בין 1/2 כוס לכוס מים
8 . מעט תמצית וניל
למילוי :
1 . 1/4 קילו אגוזים טחונים גס
2 . 1 כף קינמון
3 . 3 כפות סוכר
4 . 2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה

הבצק:
1 . שמים בקערה את המים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים קמח , סוכר,סולת, אבקת אפייה וחמאה ולשים עם הידיים חצי דקה רק עד שמאחדים את הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה -שעתיים
המלית :
1 . מערבבים היטב את כל חומרי המלית ,
מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר של 4
ס”מ, מכינים כדורים ממלית האגוזים באותה כמות של כדורי הבצק.משטחים על היד כל כדור בצק לעובי של ½ ס”מ, מניחים במרכז כדור של מלית האגוזים וסוגרים לכדור.(כמו שמכינים קובה) מכינים כך את כל כמות הבצק.
בעזרת צובטן מיוחד למעמולים צובטים מסביב לכדורים ומניחים בתבנית במרווחים .אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלותו כ- 15-20 דקות עד שתחתית העוגייה מזהיבה. החלק העליון אמור להישאר בהיר מאוד.מצננים, בוזקים הרבה אבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.