שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מלבי שמנת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
הקינוח שהכי גירה אותי השבוע, הקינוח הכי נוסטלגי שיש שמזכיר את הילדות, טעמו נפלא , מלבי שמנת ריחני ונהדר, שמכינים בבית בקלי קלות

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון /Sara makmal
מצרכים :
1 . 1 מיכל שמנת מתוקה
2 . 1 ליטר חלב
3 . 7-8 כפות קורנפלור
4 . 1/2 כוס סוכר
5 . כפית מי ורדים /לא חובה
לסירופ :
( לקנות סירופ מוכן למלבי )
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית מי וורדים
לקישוט :
קוקוס טחון
אגוזים /בוטנים או מה שאוהבים.

אופן ההכנה

1 . מערבבים את הקורנפלור עם כוס חלב לתערובת חלקה לגמרי
2 . בסיר שמים את השמנת ושאר החלב וסוכר מביאים כמעט לסף רתיחה על אש בינונית עד שנוצרות בועות, 3 . מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר השמנת וחלב ובוחשים עם מטרפה בלי הפסקה (שיצא קרם חלק לחלוטין )עד אשר התערובת נעשית סמיכה ומבעבעת
להוריד מהאש להוסיף מי ורדים להמשיך לערבב ולצקת לצלוחיות , לכסות בניילון נצמד ( שלא תיווצר שכבה קרושה ) ומכניסים למקרר.
הסירופ :
בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר המים ומי ורדים
עד שהסוכר נמס לגמרי מבשלים עוד כמה דקות מסירים מהאש מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל אדום מערבבים.
להגיש את המלבי עם סירופ , קוקוס , אגוזים או מה שבא לכם , תעוג אמיתי, קינוח מטריף…( אפשר להפוך לצלחת הגשה )

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.