שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לחמניות חלב

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
לחמניות טעימות ורכות כמו ענן , הילדים במיוחד עפים על הלחמניות ואוכלים אותן כמו חטיף מפני שהטעם מטריף ...

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

לרביכה ההתחלתית:
1 . 3 כפות מים
2 . 3 כפות חלב
3 . 2 כפות קמח
ללחמניות :
1 . 2 וחצי כוסות קמח
2 . 3 כפות סוכר
3 . כפית שמרים יבשים
4 . 1/2 כוס חלב
5 . 1 ביצה
6 . 50 גרם חמאה רכה
7 . 1 כפית מלח
למשיחה לפני ואחרי האפיה :
חלב
מעט חמאה מומסת / לא חובה .

אופן ההכנה

1 . מערבבים היטב בסיר קטן את כל חומרי הרביכה עד שאין גושים. מדליקים את האש ומבשלים כ-3 דקות, תוך כדי טריפה מדי פעם, עד שהתערובת מסמיכה ונראית כמו דייסה סמיכה. מניחים בצד לצינון של כמה דקות
2 . מעבירים את הרביכה המצוננת לקערת מיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הלחמניות לפי סדר הופעתם במתכון. מעבדים (עם וו לישה) כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק קצת דביק, אבל גמיש ואחיד.
3 . מנקים בעזרת קלף את שאריות הבצק שנדבקו לשולי הקערה (אם יש), מעצבים את הבצק לצורת כדור, מכסים במגבת ומתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהבצק הופך נפוח יותר וקפיצי למגע. הוא לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר.
4 . מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מוציאים לו את האוויר וחותכים ל-12 חתיכות שוות בגודלן (פחות או יותר). מעצבים כל חתיכת בצק לכדור, ומעבירים לתבנית מלבנית משומנת קלות, במרווחים. כאן השתמשתי בתבנית 29 על 24 ס”מ.
5 . מכסים את כדורי הבצק במגבת ומתפיחים 50-60 דקות נוספות, עד שהם תופסים את כל שטח התבנית.
6 . בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
7 . מושחים את החלק העליון של הלחמניות בחלב ואופים 25-30 דקות עד שהן משחימות בחלק העליון וכשנוקשים עליהן שומעים צליל יחסית חלול.
8 . כשהן יוצאות מהאפייה מושחים אותן אם רוצים במעט חמאה מומסת.
9 . מצננים, בוצעים וזוללים.
מתכון מעולה של עידית נרקיס כ”ץ | אוכל טוב !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.