שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כיסוני תפוחי אדמה עם בצל מקורמל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
ורניקס , קראפלעך , או כיסוני תפוחי אדמה עם בצל מקורמל , רכים ונימוחים ממש כמו אצל ה״סבתא״ אי אפשר להשאר אדיש אליהם ..

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

לבצק :
1 . 1 כוס + 2 כפות מים
2 . 1/4 כוס. שמן
3 . 1 כפית מלח
4 . 3 וחצי כוסות קמח
5 . 2 ביצים
לבצל המקורמל :
1 . 4 בצלים חצויים ופרוסים לאורך ( רצועות לא דקות במיוחד )
2 . 2 כפות שמן
3 . 1 כפית מלח
4 . 1 כפית סוכר חום
5 . 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
למלית :
3 . תפוחי אדמה
4 . 2 כפות מהבצל המקורמל שהכנו .

אופן ההכנה

מכינים את הבצק :
1 . בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים והשמן.2 . מסירים את הסיר מהאש ומכניסים בהדרגה חצי מכמות הקמח. בוחשים עם כף עץ עד לקבלת עיסה דביקה.3 . מחזירים לאש נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות עד לשחרור נוזלים מקסימלי. הבצק נאסף ונעשה אטום.4 .מעבירים את הבצק מהסיר אל קערת המיקסר. מעבדים עם וו גיטרה כ-5 דקות על מהירות בינונית כדי לצנן את הבצק ולפתח אלסטיות.5 .מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה בהפרשים של דקה תוך כדי ערבול.6 .מוסיפים בהדרגה את שארית הקמח ולשים במשך 5 דקות עד שמתקבל בצק מבריק, רך ואלסטי שנפרד מהקערה. אם הבצק דביק מדי ניתן להוסיף מעט קמח במסורה. אם הבצק יבש ולא נאסף אפשר להוסיף מעט מים (כף) וללוש במהירות גבוהה יותר (לפעמים דביקות נוצרת מחום גבוה של הבצק או מכמות נוזלים גבוהה בביצים גדולות).7 . מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.מכינים את הבצל המקורמל:
1 . לתוך מחבת רחבה יוצקים את השמן, מכניסים את הבצל ובוזקים מעל מלח. מטגנים על אש נמוכה במשך חצי שעה ומערבבים מדי פעם (לא לכסות!).2 . בתום חצי שעה מגבירים במתינות את האש בכל עשר דקות כדי להעלות את שלב החריכה באופן מבוקר.3 . לאחר חצי שעה נוספת, מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד 10-5 דקות.4 . מסירים מהאש ומוסיפים את הפלפל. מניחים בצד להצטננות.מכינים את המלית:
1 . מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם או לחילופין אופים אותם על מלח גס עד שמתרככים.2 . מועכים את תפוחי האדמה ומצננים היטב.3 . מערבבים את מחית תפוחי האדמה עם 2-3 כפות מהבצל המטוגן.מכינים את הקרעפלך:
1 . בסיר גדול מביאים לרתיחה מים (כדאי להוסיף מעט מלח ושמן).2 . מוציאים את הבצק שהצטנן מהמקרר.3 . מסירים את הניילון וסופגים היטב, בעזרת נייר מגבת, את הנוזלים שהצטברו מסביב.4 .מקמחים בשכבה דקה מאד את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 5 מ”מ לפחות, כמה שיותר דק יותר טוב.5 . קורצים עיגולים בקוטר 5-7 ס”מ מהבצק המרודד.6 .מניחים חצי כפית קטנה מהמלית בחצי העיגול ומותירים שוליים של ס”מ 1 לפחות. מרטיבים באצבע את השוליים (ממש מעט) וסוגרים לצורת סהר.7 . מניחים על גבי תבנית קטנה מקומחת קלות.8 . מבשלים את הקרעפלך במים שרתחו עד שהם צפים, ומנקודה זו עוד 2 דקות.להגשה:
מניחים את הקרעפלך המבושלים על גבי צלחת הגשה גדולה ומפזרים מעל את הבצל המקורמל .
תודה ענקית למירב שיינר-דנצ׳נקו על מתכון נפלא .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.