שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עוגת גבינה איטלקית קלאסית. טירמיסו היא עוגת שכבות המורכבת מבישקוטים, גבינת מסקרפונה וקצפת.

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

1 . 300 גרם בישקוטים
לקרם גבינה:
1 . 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (500 גרם)
2 . 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
3 . 3/4 כוס סוכר
4 . 1/2 כוס חלב
5 . 250 גרם גבינה לבנה 9%
6 . 250 גרם גבינת מסקרפונה
7 . 1 כפית תמצית וניל
הקפה (לטבילת הבישקוטים):
1 . 1 כף גדושה אבקת נס קפה (רצוי מגורען חזק)
2 . 1 כפית גדושה סוכר
3 . 1/2 כוס מים חמים
4 . 1/2 כוס חלב
5 . 1 כף ליקר קפה
לקישוט:
1 . אבקת קקאו/ נוגט, שוקולד מריר

אופן ההכנה

1 .הכנת הקפה: מערבבים בכוס את כל חומרי הקפה (עד להמסה מלאה של הסוכר והקפה) ושופכים לצלחת עמוקה.
הכנת הקרם:
1 . מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינות (לבנה ומסקרפונה) ומערבבים באמצעות המערבל 10-15 שניות עד שהגבינות מתמזגות בקצפת. (יש לקרר היטב את השמנת המתוקה לפני ההקצפה- מומלץ להכניס את השמנת כמה דקות למקפיא לפני ההקצפה).
הכנת הטירמיסו:
1 . טובלים כמחצית מהבישקוטים בקפה משני הצדדים (טבילה קצרה) ומסדרים בתבנית
2 . מעל יוצקים מחצית מהקרם ומשטיחים בצורה אחידה.
3 .טובלים בקפה את הבישקוטים שנותרו ומסדרים שכבה מעל הקרם. יוצקים את הקרם שנותר מעל הבישקוטים ומפזרים שוקולד מריר מגורד או אבקת קקאו/נוגט יש לפזר לפני ההגשה.
4 . עוטפים בניילון נצמד או בנייר כסף ומאחסנים במקרר להתייצבות לפחות ל-6 שעות, עדיף ללילה.
5 ניתן לאחסן במקפיא ולהפשיר במקרר 3-4 שעות לפני ההגשה.
מתכון : מתכון ב 10 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.