שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חלבה דה נוביה !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
קינוח סולת קר מעלף מהמטבח הטורקי חלבה דה נוביה - חלבת הכלה WOW מדהים המתכון בהשראת מגזין סופר סל

מצרכים

 

1 . 1 כוס סולת

2 . 1 כוס שמנת מתוקה

3 . 2 כוסות מים

4 . 1 כוס חלב

4 .25 גרם חמאה

5 . 1/2 כוס סוכר

6 . חופן אגוזים קצוצים

7 . מעט קינמון להגשה .

אופן ההכנה

ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הסולת.
מטגנים את הסולת בחמאה תוך כדי ערבוב מספר דקות עד אשר היא מזהיבה קלות.
מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, החלב, המים והסוכר, ומתחילים לבשל על אש בינונית.
מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת, כשלאט לאט התערובת מסמיכה והופכת דייסתית.
כאשר מגיעים למרקם הרצוי (דייסה סמיכה) מכבים את האש .
במידה ומשתמשים בתבניות סיליקון, מניחים בתחתית כל אחת מהן מעט מהאגוזים ו
יוצקים את הסולת אל תוך הכלים, מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לכמה שעות טובות לצינון והתייצבות.
ולאחר הקירור מחלצים את הקינוח מהתבנית, הופכים אותו מפזרים מעט קינמון ומגישים .
המתכון בהשראת מגזין סופר סל .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.