שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ג׳חנון ביתי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
ג׳חנון ביתי משגע, אין לכם מושג כמה טעים , מתקלף לעלים דקים ממש תענוג חובה להכין אין כמו ג׳חנון ביתי ...כל אחד יכול להכין , לדעתי הג׳חנון עם חמאה יותר טעים ויותר בריא ממרגרינה .

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

1 . 1 ק״ג קמח מנופה
2 . 2 כוסות וחצי עד 3 כוסות מים פושרים ( חד פעמי קר )
3 . 1 כף מלח
4 . 200 גרם חמאה רכה / נטורינה ( למריחה על הבצק כאשר פותחים אותו ).
5 . 4 כפות סוכר חום נותן צבע וטעם
6 . 2 כפות סוכר רגיל
7 . 1 כפית אבקת אפיה
להגשה :
טחינה
סלסה עגבניות , סחוג, ביצה קשה

אופן ההכנה

הכנת הבצק :
1 . להניח את כל המרכבים ( בלי החמאה )במיקסר עם וו לישה ל 4 דקות ( לבדוק שלא חסר מים או קמח ),
לקבלת בצק רך וגמיש , לשמן מעט את הבצק ולהניח למנוחה כ – שעה .
2 . מחלקים את הבצק ל – 12 עד 14 כדורים ומניחים בתבנית עם שמן שלא יתייבשו לעוד שעתיים בערך.
3 . משמנים היטב משטח עבודה מניחים נייר אפיה משומן , מניחים כדור ומתחילים לפתוח את הבצק,
יותר קל להניח על הבצק נייר אפייה משומן על הבצק ובעזרת מערוך פותים את הבצק דק דק כמעט שקוף ומוציאים את נייר האפייה בעדינות מורחים חמאה/ נטורינה ומקפלים את הבצק פנימה לכיוון המרכז חצי מימין וחצי משמאל מורחים חמאה/ נטורינה ומתחילים לגלגל מלמטה , מגלגלים ומושכים את הבצק עד הסוף , מכינים את כל הכדורים .
4 . בסיר ג׳חנון מניחים בתחתית לחם , פיתה או מה שיש מרטיבים את הלחם ומניחים נייר אפייה משומן , מסדרים שורה של ג׳חנון מכסים בנייר אפייה משומן ומניחים שכבה שנייה בצורה הפוכה
מכסים בנייר אפייה ואופים כל הלילה על 100 מעלות .
אפשר למרוח מעט סילאן על הג׳חנון לטעם ולצבע .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.