שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בייגל אמריקאי ??

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
הבייגל הכי טעים שיש , הסופר סטאר של הכריכים , עם גבינת שמנת וסלמון מעושןן וואו אין דברים כאלה טעים ברמות על - ותוצרת בית! מתכון באדיבות טל סוקסקי .

מצרכים

1 . חצי קג קמח לחם. אפשר גם קמח לבן רגיל, אבל קמח לחם עשיר בגלוטן ויתן תוצאות טובות יותר.

2 . כף סוכר

3 .  כפית וחצי מלח

4 . כף שמרים

5 . 1 ושליש כוסות מים פושרים

5 . 2 כפות שמן

אופן ההכנה

הכנת הבצק :
1 . נכניס את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו לישה ונלוש את הבצק כ-10 דקות. הבצק יהיה מעט קשה אך אחיד וגמיש. נאסוף את הבצק לכדור ונכניס לקערה משומנת קלות ונשמן מעט את פני הבצק על מנת שלא יתייבש. נכסה את הקערה במגבת לחה או בשקית ניילון וניתן לבצק לתפוח עד כמעט הכפלת הנפח
2 . לאחר שהבצק תפח, נלחץ עליו קלות בעזרת שורש כף היד ובעדינות נוציא ממנו את האויר. נחלק את הבצק ל-6 כדורים שווים בגודלם;
3 . ניקח כל חלק מהבצק ונתחיל לאסוף אותו לצורת כדור.
כאשר מתקבל כדור יפה של בצק, נלחץ אותו מעט בעזרת כף היד ונניח את כדור הבצק על נייר אפיה,
נחזור על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ואז ניקח יריעת ניילון נצמד ונשמן אותה במעט שמן. נניח את היריעה כשהצד של השמן מונח על כדורי הבצק ונכסה אותם וניתן להם לתפוח בשנית עד הכפלת הנפח.
כאשר הבצק תפח, נחמם תנור ל-225 מעלות וניקח סיר גדול ורחב ונרתיח בו מים עם 2 כפות סילאן, סוכר או דבש.
ניקח אצבע מקומחת קלות וננעץ בעדינות במרכז הבצק, דרך הבייגל עד שהאצבע עוברת דרך כל הבייגל. ניקח את האצבע של היד השניה ונכניס מהכיוון התחתון של הבייגל ונתחיל לסובב את שתי האצבעות ולהרחיב מעט (ובעדינות) את הבייגל.
כאשר המים בסיר הגיעו לרתיחה, נניח בזהירות את הבייגל בתוך הסיר ונבשל כדקה עד דקה וחצי מכל צד. אם הסיר מספיק גדול אפשר להכניס 2-3 בייגל במקביל. לאחר שהבייגל התבשל משני צידיו, ניקח כף מחוררת ונוציא את הבייגל מהמים ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה, כשהצד החלק יותר פונה כלפי מעלה.
נבזוק על הבייגל מעט שומשום או פרג (לא טחון) או תערובת של שניהם ולאחר בישול כל הבייגל, נכניס לתנור שחומם מראש ל-225 מעלות ונאפה כ-15-20 דקות, עד שהבייגל מקבלים צבע יפה.
נעביר לרשת צינון ונצנן מספר דקות עד שאפשר לאכול.
את הבייגל אפשר להקפיא (אחרי שהתקרר) בתוך שקית אטומה.
אני הכנתי כמות כפולה.
המתכון באדיבות טל סורסקי .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.