שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בוריקיטס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
הבוריקיטס של אמא , עם חצילים , אפשר גם גבינות, הנכדים ביקשו בוריקיטס של סבתא ,ריח נפלא והטעם משגע , עכשיו יצאו מהתנור חם חם מי אוהב ?

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מתכון ומצרכים :
לבצק :
1 . 1/2 קילו קמח
2 . 200 גרם חמאה / או מחמאה בטמפרטורת החדר
3 . 1/2. כוס שמן
4 . 1/2 כוס מים (אם יש צורך מוסיפים )
5 . 1 כף מלח
6 . שקית אבקת אפיה
לציפוי :
חלמון ביצה להברשה
ושומשום
למלית חצילים:
1 . 1 בצל קצוץ
2 . שמן לטיגון
3 . חציל גדול מקולף ומגורד
4 . עגבניות קלופות וקצוצות
5 . מלח, פלפל, לפי הטעם.

אופן ההכנה

הכנת המלית:
1 . מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה,
מוסיפים את חציל המגורד וממשיכים לטגן
מוסיפים את העגבניות הקצוצו ומערבבים.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים.
ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מתקנים טעמים ומקררים.
הכנת הבורקיטס:
1 . מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד,שמנוני, רך ונעים, אם הבצק יבש מוסיפים את המים וההיפך אם יש צורך מוסיפים מעט קמח ,
2 . מניחים את הבצק עטוף בניילון למנוחה כשעה
יש 2 אופציות כל אחד מכין איך שיותר נוח לו
מחלקים את הבצק ל-כדורים.
ניתן לרדד את הבצק וליצור עיגולים בעזרת כוס
מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כ-3 מ”מ, וממלאים בעזרת כפית במלית ,
מקפלים העיגול לחצי ומהדקים היטב בקצוות
3 . מניחים את הבורקיטס על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בחמוןביצה ומפזרים שומשום מעל.
אופים בחום בינוני (כ-180 מעלות) כ-25 דקות או עד הזהבה יפה.
4 . מצננים מעט ומגישים ליד סלט ירקות וביצה קשה.
ניתן למלא בגבינות לפי הטעם .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.