שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בויוס טורקי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
בויוס טורקי ! בויוס טורקי מבית אמא ז״ל ,היתה מכינה לשבת טעים מאוד , עם תרד וגבינות , תפוחי אדמה , גם לשבועות פצצה .

מצרכים

אופן ההכנה

מצרכים

מרכיבים :
1 . 1 ק״ג קמח מנופה
2 . 1 כף מלח
3 . 3 כפות חומץ
4 . 2 וחצי עד 3 כוסות מים / חד פעמי קר
5 . 2 כוסות שמן / אם יש צורך מוסיפים
מילוי תרד וגבינות :
2 . חבילות תרד שטופות וקצוצות ומסוננות היטב
קורט מלח
גבינות קשות: פרמזן, קשקבל, בולגרית או מה שאוהבים , מגורדות או מפוררות

אופן ההכנה

1 . בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר בידיים )
מניחים את מרכיבי הבצק חוץ מהשמן ולשים –
כ 8-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש שלא נדבק לקערה או לידיים
מניחים את הבצק למנוחה של רבע שעה,
2 . יוצקים 2 כוסות שמן בתבנית יוצרים מהבצק כדורים ומניחים בתוך השמן. הכדורים יהיו מכוסים בשמן לכסות בניילון ולהכניס למקרר ללילה .
3 . מחממים תנור ל 200 מעלות
4 . מוציאים את הבצק מהמקרר כשעה לפני הכנת הבויוס, משמנים משטח עבודה מניחים כדור בצק ומשטחים לעיגול מרימים מהמשטח חלק אחד של העיגול ומותחים. חוזרים על הפעולה עד שמתקבל
בצק דק ושקוף ( אם הבצק נקרע מעט לא נורא)
מטפטפים מעט שמן על הבצק ,
מניחים בתחילת הבצק תרד מפזרים מעל גבינות ומגלגלים לצורת נחש ארוך ושוב מגלגלים לצורת שבלול מניחים נייר אפייה בתבנית , מניחים את הבויוס ואופים כ 25-30 דקות או עד הזהבה יפה.
אפשר למרוח ביצה ולפזר שומשום .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.